Skip to main content

Στόχος της Προαγωνιστικής Ομάδας είναι τα παιδιά που συμμετέχουν να εξελίξουν – βελτιώσουν την τεχνική τους και στα τέσσερα στυλ της κλασσικής κολύμβησης (Ελεύθερο, Ύπτιο, Πρόσθιο, Πεταλούδα), καθώς και να αυξήσουν την αντοχή τους, προκειμένου να είναι προετοιμασμένα καταλλήλως για τη συμμετοχή τους στην Αγωνιστική Ομάδα. Παράλληλα, έχουν ενεργό ρόλο στην κατάρτιση της προπόνησης, επιλύοντας τους προβληματισμούς που τους θέτει ο προπονητής τους, ενώ ομαδοποιούνται και αποκτούν αγωνιστική εμπειρία συμμετέχοντας σε διάφορους αγώνες σε πόλεις εντός και εκτός Θεσσαλίας. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης κολυμβητικής ηλικίας, τα παιδιά είναι σε θέση να κολυμπήσουν με ευχέρεια όλα τα αγωνίσματα μικρών και μεσαίων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των 200μ μικτής ατομικής.

Ηλικίες

  • Κορίτσια: 9, 10, 11 και 12 ετών
  • Αγόρια:  9, 10, 11 και 12 ετών

Ημέρες – Ώρες Προπόνησης

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00 έως 20:00
  • Σάββατο: 10:00 έως 12:00

Συμμετοχή σε Αγώνες: Η Προαγωνιστική Ομάδα συμμετέχει ετησίως σε περίπου έξι (6) διασυλλογικές ημερίδες, καθώς και στους χειμερινούς και θερινούς αγώνες κατηγοριών.

Η Ομάδα των Προπονητών

Χασιώτης Δημήτριος

Προπονητής Προαγωνιστικής Ομάδας - Τεχνικός Σύμβουλος

O κος. Δημήτριος Χασιώτης, υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στα 200 μέτρα Ύπτιο επί σειρά ετών, κατέχοντας παράλληλα το Πανελλήνιο ρεκόρ σε πισινά 50 και 25 μέτρων καθώς και ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατέβηκε τα 2 λεπτά στην απόσταση των 200 μέτρων Ύπτιο.

Κορυφαία στιγμή της κολυμβητικής του καριέρας υπήρξε η πρόκριση και συμμέτοχη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Το 2004 ήταν Βαλκανιονίκης στα 100 και 200 μέτρα Ύπτιο. Συμμετείχε επίσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης το 2009 κατακτώντας την 22η θέση αλλά και στους μεσογειακούς αγώνες που διεξήχθηκαν την ίδια χρονιά στην Πεσκάρα όπου κατέλαβε την 5η θέση. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας συμμετείχε το 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ένοπλων Δυνάμεων όπου κατέκτησε την 3η θέση.

Ως προπονητής κολύμβησης εργάστηκε αρχικά στον ΗΛΙΣΙΑΚΟ (2016-2017) και στη συνέχεια από το 2017 έως και σήμερα διατελεί προπονητής των τμημάτων προ-αγωνιστικής και αγωνιστικής του Α.Ν.Ο. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Στον Α.Ο. ΛΑΡΙΣΑΙΚΟ-ΤΙΤΑΝΕΣ βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 τη θέση του Τεχνικού Συμβούλου

Ζαχείλα Κωνσταντίνα

Προπονήτρια Προαγωνιστικής Ομάδας

Η κα Κωνσταντίνα Ζαχείλα είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας Τρικάλων (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας) το 2015, με ειδικότητα Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.

Είναι πτυχιούχος προπονήτρια Τεχνικής Κολύμβησης από το 2018, κατέχοντας πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κι επιπλέον διαθέτει πτυχίο επαγγελματία ναυαγοσώστη/ εκπαιδεύτριας.

Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο κέντρο Κινητικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή Θεσσαλίας Α.Ε.» και στο Θεραπευτήριο Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων.

Υπήρξε για πολλά χρόνια, εξαιρετική αθλήτρια της Τεχνικής Κολύμβησης με τα χρώματα του Α.Ο. ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ , με πολλές και μεγάλες επιτυχίες.

Ως φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ πρόσφερε περιστασιακά τις υπηρεσίες της στον σύλλογό μας ενώ στη συνέχεια, το 2015 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον Α.Ο Λαρισαϊκό – Τιτάνες ως προπονήτρια στα τμήματα της μικρής πισίνας .

Από το 2018 βρίσκεται στη θέση της προπονήτριας των μικρότερων αθλητών του τμήματος Τεχνικής Κολύμβησης όπου πολύτιμη υπήρξε η συμμετοχή της στις επιτυχίες των αθλητών/τριών ενώ τονΣεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε παράλληλα ενεργό δράση και στο προπονητικό team του τμήματος της προ-αγωνιστικής.

Τσάτσας Αστέριος

Προπονητής Προαγωνιστικής & Αγωνιστής Ομάδας

Ο κος Τσάτσας Αστέριος αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης με ειδικότητα στην κολύμβηση και μεταπτυχιακές σπουδές στο Διατμηματικό πρόγραμμα του τμήματος Ιατρικής κ Τ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην «Εργοσπιρομετρία και Αποκατάσταση».
Κατέχει πτυχίο ναυαγοσωστικής (Ν.Α.Β.Ε) και εργάστηκε στο ίδιο αντικείμενο στον Δήμο Λαρισαίων για την δημοτική πισίνα της πόλης. Ως αθλητής διακρίθηκε από μικρή ηλικία έχοντας πολλές επιτυχίες στα πανελλήνια πρωταθλήματα αλλά και σε διεθνείς αγώνες κερδίζοντας μετάλλια στα 50 και 100 μέτρα ελεύθερο καθώς και σε διάφορα άλλα στυλ κολύμβησης. Συμμετείχε επίσης σε αγώνες ανοικτής θαλάσσης το 2012 στον 7ο κολυμβητικό Μαραθώνιο «Φιλοκτήτης» και το 2015 στον Διάπλου λίμνης Πλαστήρα, κερδίζοντας θέσεις στην πρώτη πεντάδα μεταξύ εκατοντάδων αθλητών από όλη την Ελλάδα

Η συνεργασία με τον Σύλλογο ξεκίνησε το 2021 ως δεύτερος προπονητής στην προ αγωνιστική ομάδα και ως βοηθός προπονητή στην αγωνιστική , που αποτελεί και την πρώτη επιτυχημένη απόπειρα εργασίας και μεταφοράς γνώσεων σε μια προσπάθεια σωστής καθοδήγησης των νεαρών αθλητών του Συλλόγου με την θετική αύρα και πνοή που τον διακρίνει.