Το τελευταίο στάδιο μιας κοπιαστικής μακρόχρονης προσπάθειας αλλά και η αρχή ενός νέου πιο ώριμου και συνειδητού αγώνα με υψηλούς στόχους και μεγάλες προσδοκίες. Θεμελιώδης αρχή αυτής της ομάδας είναι τα παιδιά να τελειοποιήσουν τις δεξιότητές τους, να φτάσουν στο έπακρο των δυνατοτήτων τους και να αναδείξουν το ταλέντο τους έχοντας ως οδηγό το Ολυμπιακό σύνθημα: citius – altius – fortius “ταχύτερα – ψηλότερα – δυνατότερα’’. Παράλληλα μέσα από αυτή τη μονότονη αλλά και γεμάτη εκπλήξεις διαδρομή τα παιδιά θα γνωρίσουν τον εαυτό τους, θα συνειδητοποιήσουν τα όρια τους  και θα διδαχθούν αξίες όπως η ευγενής άμιλλα και ο υγιής ανταγωνισμός. Όλοι μαζί λοιπόν αθλητές και προπονητές εργάζονται καθημερινά και επίπονα για την πραγμάτωση αυτών των στόχων.

Ηλικίες
Αγόρια: 13 ετών και άνω
Κορίτσια: 13 ετών και άνω

Ημέρες – ώρες Προπόνησης
Δευτέρα έως Παρασκευή: 16:15 – 18:15
Σάββατο: 08:00 – 10:30

Συμμετοχή σε Αγώνες
Οι αθλητές της  αγωνιστικής ομάδας συμμετέχουν ετησίως  περίπου σε 10 αγώνες Ορίων καθώς και στα πανελλήνια χειμερινά και θερινά πρωταθλήματα μικρών κατηγοριών και ανδρών – γυναικών.

Προπονητές

  • Γεωργίου Φώτης

Ο κος Φώτης Γεωργίου αποφοίτησε από το τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης το 1994 με κύρια ειδικότητα στην κολύμβηση και δευτερεύουσα στο πόλο, εκπονώντας διπλωματική εργασία πάνω στην αθλητική ψυχολογία των αθλητών και ειδικότερα στο προ-αγωνιστικό στρες στην κολύμβηση.

Υπήρξε πρωταθλητής κολύμβησης, μέλλος της Εθνικής Ομάδας, 1ος Βαλκανιονίκης και Πανελληνιονίκης και κάτοχος του Βαλκανικού και Πανελληνίου ρεκόρ με τη σκυταλοδρομία 4Χ100 Μ. Ομαδική της Εθνικής Ομάδας. Επίσης συμμετείχε σε διεθνείς διοργανώσεις και διακρίθηκε κερδίζοντας μετάλλια στα 100 και 200 μέτρα πρόσθιο μέσα από μια δεκαετή πορεία σαν αθλητής του Ναυτικού Ομίλου Λάρισας.

Στο παρελθόν εργάστηκε στον Ναυτικό Όμιλο ως προπονητής, αρχικά στα τμήματα εκμάθησης και στη συνέχεια σε προ-αγωνιστικά και αγωνιστικά τμήματά του καθώς και σε προγράμματα ανίχνευσης ταλέντων της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.

Από το 2007 έχει συνεργασία με τον Α.Ο. ΛΑΡΙΣΑΙΚΟ-ΤΙΤΑΝΕΣ  και μάλιστα τελευταία χρόνια προπονεί την αγωνιστική ομάδα του συλλόγου μας. Οι γνώσεις και η εμπειρία του στο αντικείμενο της κολύμβησης, σε συνδυασμό με την επιμονή, τη σκληρή δουλειά και τη σωστή καθοδήγηση έχει οδηγήσει αθλητές / αθλήτριες του σε μεγάλες διακρίσεις χαρίζοντάς τιμητικές θέσεις σε Πανελλήνια Πρωταθλήματα καθώς και εισαγωγή στην λίστα επίλεκτων αθλητών της ΚΟΕ.

Εργάστηκε ως μόνιμος Καθηγητής Φυσικής Αγωγής στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση της πόλης μας επί 19 συναπτά έτη ενώ από το 2019 διατελεί Προϊστάμενος του Γραφείου Φυσικής Αγωγής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού Λάρισας.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια ηγείται του Προγράμματος της Κολύμβησης στα Δημοτικά Σχολεία του Νομού Λάρισας ως αποκλειστικός υπεύθυνος και συντονιστής.

Τσάτσας Αστέριος

Ο Κος Τσάτσας, γεννηθείς το 1997, είναι απόφοιτος του τμήματος ΤΕΦΦΑ με ειδικότητα στην κολύμβηση και κάτοχος πτυχίου ναυαγοσωστικής (Ν.Α.Β.Ε).  Από το 2020 ειναι και στο διατμηματικό πρόγραμμα μεταπτυχιακών σπουδών με αντικείμενο “εργοσπιρομετρία και αποκατάσταση του τμήματος ιατρικής και του Τ.Ε.Φ.Α.Α του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας.  Σε νεαρή ηλικία, διακρίθηκε για το ταλέντο του στην κολύμβηση, με επιτυχίες απο το 2010 και έπειτα, με πρωτιές και μετάλλια.

Ενδεικτικά από το 2010 έως και το 2016 σε συμμετοχές στα χειμερινά καθώς και στα πανελλήνια πρωταθλήματα, οι θέσεις που κατετάγη, ήταν για το στυλ του ελεύθερου, απο 1η μεχρι και 4η θέση στα 50, 100, 200, 400 μέτρα. Το 2013 σε διεθνείς αγώνες στην Banja Luka  κατετάγη 2ος στα 50, 100 ελεύθερο και 4ος στα  200 μέτρα Μ.Α.

Επίσης συμμετείχε σε αγωνες ανοιχτης θαλάσσης, το 2012 στον 7ο κολυμβητικό μαραθώνιο “Φιλοκτήτης” τον οποίο κατετάγη 4ος καθως και το 2015 στον 16ο Κολυμβητικό Διάπλου Λίμνης Πλαστήρα, τον οποίο κατετάγη 5ος.