Στόχος της Προαγωνιστικής Ομάδας είναι τα παιδιά που συμμετέχουν να εξελίξουν – βελτιώσουν την τεχνική τους και στα τέσσερα στυλ της κλασσικής κολύμβησης (Ελεύθερο, Ύπτιο, Πρόσθιο, Πεταλούδα), καθώς και να αυξήσουν την αντοχή τους, προκειμένου να είναι προετοιμασμένα καταλλήλως για τη συμμετοχή τους στην Αγωνιστική Ομάδα. Παράλληλα, έχουν ενεργό ρόλο στην κατάρτιση της προπόνησης, επιλύοντας τους προβληματισμούς που τους θέτει ο προπονητής τους, ενώ ομαδοποιούνται και αποκτούν αγωνιστική εμπειρία συμμετέχοντας σε διάφορους αγώνες σε πόλεις εντός και εκτός Θεσσαλίας. Μετά το πέρας της συγκεκριμένης κολυμβητικής ηλικίας, τα παιδιά είναι σε θέση να κολυμπήσουν με ευχέρεια όλα τα αγωνίσματα μικρών και μεσαίων αποστάσεων, συμπεριλαμβανομένου και αυτού των 200μ μικτής ατομικής.

Ηλικίες

  • Κορίτσια: 9, 10, 11 και 12 ετών
  • Αγόρια:  9, 10, 11 και 12 ετών

Ημέρες – Ώρες Προπόνησης

  • Δευτέρα έως Παρασκευή: 18:00 έως 20:00
  • Σάββατο: 10:00 έως 12:00

Συμμετοχή σε Αγώνες: Η Προαγωνιστική Ομάδα συμμετέχει ετησίως σε περίπου έξι (6) διασυλλογικές ημερίδες, καθώς και στους χειμερινούς και θερινούς αγώνες κατηγοριών.

Τεχνικός Σύμβουλος

Χασιώτης Δημήτριος

O κος. Δημήτριος Χασιώτης, υπήρξε πρωταθλητής Ελλάδος στα 200 μέτρα Ύπτιο επί σειρά ετών, κατέχοντας παράλληλα το Πανελλήνιο ρεκόρ σε πισινά 50 και  25 μέτρων καθώς και ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που κατέβηκε τα 2 λεπτά στην απόσταση των 200 μέτρων Ύπτιο.

Κορυφαία στιγμή της κολυμβητικής του καριέρας υπήρξε η πρόκριση και συμμέτοχη του στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου το 2008.

Το 2004 ήταν  Βαλκανιονίκης στα 100 και 200 μέτρα Ύπτιο. Συμμετείχε επίσης στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ρώμης το 2009 κατακτώντας την 22η θέση αλλά και στους μεσογειακούς αγώνες που διεξήχθηκαν την ίδια χρονιά στην Πεσκάρα όπου κατέλαβε την 5η θέση. Κατά την διάρκεια της στρατιωτικής του θητείας συμμετείχε το 2011 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ένοπλων Δυνάμεων όπου κατέκτησε την 3η θέση.

Ως προπονητής κολύμβησης εργάστηκε αρχικά στον ΗΛΙΣΙΑΚΟ (2016-2017) και στη συνέχεια από το 2017 έως και σήμερα διατελεί προπονητής των τμημάτων προ-αγωνιστικής και αγωνιστικής του Α.Ν.Ο. ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.

Στον Α.Ο. ΛΑΡΙΣΑΙΚΟ-ΤΙΤΑΝΕΣ βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 τη θέση του Τεχνικού Συμβούλου      

Προπονητές

Ζαχείλα Κωνσταντίνα 

Η κα Κωνσταντίνα Ζαχείλα είναι απόφοιτος Γυμναστικής Ακαδημίας Τρικάλων  (Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού Πανεπιστημίου Θεσσαλίας)  το 2015, με ειδικότητα Ειδικής Αγωγής και Αποκατάστασης.

Είναι πτυχιούχος προπονήτρια Τεχνικής Κολύμβησης από το 2018, κατέχοντας πτυχίο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού κι  επιπλέον διαθέτει πτυχίο επαγγελματία ναυαγοσώστη/ εκπαιδεύτριας.

 Έχει πραγματοποιήσει πρακτική άσκηση στο κέντρο Κινητικής Αποκατάστασης και Αποθεραπείας «Αρωγή Θεσσαλίας Α.Ε.» και  στο Θεραπευτήριο  Χρόνιων Παθήσεων Τρικάλων.

Υπήρξε για πολλά χρόνια, εξαιρετική αθλήτρια της Τεχνικής Κολύμβησης με τα χρώματα του Α.Ο. ΛΑΡΙΣΑΙΚΟΣ-ΤΙΤΑΝΕΣ , με πολλές και μεγάλες επιτυχίες.

Ως φοιτήτρια του ΤΕΦΑΑ-ΠΘ πρόσφερε περιστασιακά τις υπηρεσίες της στον σύλλογό μας ενώ στη συνέχεια, το 2015 ξεκίνησε η συνεργασία της με τον  Α.Ο Λαρισαϊκό – Τιτάνες ως προπονήτρια στα τμήματα της μικρής πισίνας .

Από το 2018 βρίσκεται στη θέση της προπονήτριας των μικρότερων αθλητών του τμήματος Τεχνικής Κολύμβησης  όπου πολύτιμη υπήρξε η συμμετοχή της στις επιτυχίες των αθλητών/τριών ενώ τονΣεπτέμβριο του 2019 ανέλαβε παράλληλα ενεργό δράση και στο προπονητικό team  του τμήματος της προ-αγωνιστικής.

Σπύρος Τσιάρας

Ο Κος Τσιάρας με ‘βαρύ’ βιογραφικό στον χώρο του αθλητισμού τόσο ως κολυμβητής όσο και ως προπονητής με την μερίδα του λέοντος σε τμήματα του water polo, είναι απόφοιτος της γυμναστικής ακαδημίας ΤΕΦΦΑ με ειδικότητα στην κολύμβηση, υπήρξε παίκτης σε ομάδες (ΝΟ Λάρισας, ΠΑΟΚ, Όμιλος Φίλων Θαλάσσης Θεσσαλονίκης) και ακολούθως με προπονητική καριέρα σε ομάδες ολων των τμημάτων και επιπέδων, (ενδεικτικά τμήματα τζούνιορ ΠΑΟΚ, Ομιλος Φιλων θαλάσσης, ανδρών ΝΟ Λάρισας, Λεμεσού Κυπρου, Ρέθυμνου αλλά και προ λίγων ετων στην γυναικεία ομάδα του ΝΟ Λάρισας στην Α1 κατηγορία).

Το 1996 στην Κύπρο και το 1997 ως 1999 στο Ρέθυμνο ήταν υπεύθυνος για το πρόγραμμα των προ αγωνιστικών ομάδων και τα τελευταία 4 χρόνια, εργάζεται και στο πρόγραμμα κολύμβησης του Υπουργείου Παιδείας κ Θρησκευμάτων.